torstai 23. helmikuuta 2017

Nellin keittiössä: Sitruunainen kalakastike


Kerroinkin silloin Sannan ruokakassipostauksessa, että niistä resepteistä löytyi yksi uusi herkullinen ruoka meidän arkikokkailuihin. Moni sitä reseptiä silloin kyseli, joten tässä olisi, hieman mukautettuna meidän makuun sopivaksi. Alkuperäisestä reseptistä vähensin oikeastaan vaan sitruunanosuutta ja lisäsin kalamaustetta.

Kalaruuat on mulle jotenkin tosi vaikeita toteuttaa aina. Syödään tosi suppeasti kalaa, sillä mulla ei vaan taito ja osaaminen riitä siihen. Siksi tää resepti tulikin hyvään saumaan, ja saatiin laajennettua tällä meidän muuten hyvin lohi- ja tonnikalavoittoista kalareseptivalikoimaa. Tää kastike toimii tosi kivasti muuten kuhankin kanssa!

Sitruunainen Turskakastike

3 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoa
3 dl maitoa
1,5 dl ranskankermaa
1 kasvisliemikuutio

500g turskaa 
suolaa
pippuria
kalamaustetta
1/2 sitruuna

2 dl pakasteherneitä

1. Sulata voi paistinpannussa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Anna ruskistua kevyesti ja kaada sitten sekaan maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää vielä ranskankerma ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio.

2. Mausta turskafileet suolalla, pippurilla ja kalamausteella oman maun mukaan. Itse laitoin pippuria aika reilusti, suolaa puolikkaan tl ja kalamaustetta ripotellen.

3. Raasta puolikkaan sitruunan kuori, lisää kalat kastikkeeseen ja raastettu sitruunan kuori kalan päälle. 

4. Keitä/paista hiljalleen n. 10 min, tai niin kauan, että kala on läpikypsää. Kaada sekaan vielä sulaneet herneet ja anna porista hetki.

5. Tarjoile kastike keitettyjen perunoiden ja lohkotun sitruunan kanssa. 



6 kommenttia:

  1. Täytyypi kokkeilla. Meillä on sama onglema. Käytännössä katsoen meillä syödään silloin tällöin vain tonnikalapastaa tai uunilohta. :D

    bigmamasbaby.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin kovin samalta kuin meillä! :D lohipastaa tulee myös välillä tehtyä, niinkuin lohikeittoakin!

      Poista
  2. Kalatiskistä uusin muistutus itselleni vuosi sitten oli silakat. Ei kuulosta raflaavalta, mutta ruisjauhossa pyöräytettyinä ja pannulla paistettuina aivan mahtavaa, helppoa, halpaa ja maukasta ruokaa, joka uppos kaikille. Silakkaburgerit! Suosittelen yllättymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikun uskaltaisin yrittää! Uskon että on varmasti hyvää, mutta mulla on kyllä aika kovat ennakkoluulot silakoihin!

      Poista
  3. Kannattaa koittaa tätä, superhyvää ja helppoa!! Voi käyttää myös lämminsavulohta.
    http://www.maku.fi/blogit/52-weeks-deliciousness/kermainen-lohipasta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!