maanantai 5. helmikuuta 2018

Maanantaimoikat!



Heippa kaikki! Me ollaan juuri tällä hetkellä hiihtolomailemassa Kainuussa, Holiday Club Katinkullassa. Ajeltiin tänne perjantai-iltapäivällä ja matka meni yllättävän hyvin. Pelättiin vähän, kuinka reissaaminen lähinnä tuon nuorimmaisen kanssa sujuu, mutta Justus olikin yllättävän helppo tapaus. Nukkui oikeastaan koko matkan ja vain yhdessä kohtaa kuunneltiin hänen huutoaan, joka sekin onneksi loppui kun pysähdyspaikka sattui tulemaan juuri siinä kohdilla.

Meidän ratkaisut sujuviin ajomatkoihin on riittävästi tekemistä, pysähdyksiä ja matkustamisen ajoittaminen uniaikaan. Lasten nukkuessa kannattaa ajaa aina niin pitkälle kuin pystyy, vaikka sitten itsellä olisikin ihan kamala pissahätä. Isot pojat matkaavatkin autossa jo tottuneesti, heidän matkan tekoa tosin auttaa selkänojaan kiinnitetty tabletti, josta saa kätevästi laitettua heidän suosikkiohjelmat pyörimään. Tullessa pysähdyttiin kahvilla Mikkelissä ja iltapalalla Varkaudessa. Sitten ajeltiinkin yhdeltä istumalta Sotkamoon. 

Matkan hankalin osuus olikin sitten saada koko automatkan nukkunut vauva käymään yöunilleen mökissä puolilta öin. Raukka luuli, että oli aamu ja oli ihan ihmeissään koko paikasta. Uni tuli vasta vähän ennen kahta ja rytmi olikin kadoksissa koko seuraavan päivän.

Sunnuntaihin saatiinkin herätä taas normaalin rytmin mukaan ja päiväunetkin Justus nukkui ihan sujuvasti mökin terassilla. Viikonloppuna ei vielä suksille ollakaan lähdetty, mutta nyt muina päivinä olisi tarkoitus kerätä hiihtokilometrejä niin yksin kuin koko perheen voiminkin. Isi kävi isojen kanssa kylpylässä treenaamassa uimakoulussa opittuja taitoja ja me vetäistiin Justuksen kanssa oikein kunnon vaunulenkki. 

Ollaan saunottu, keiteltu kaakaota kermavaahdolla ja strösselillä, tehty herkullista ruokaa ja ihasteltu lumisia ja aurinkoisia maisemia. Edessä on onneksi vielä monta päivää tätä lumista ihanuutta, ennen kuin palaillaan kotiin arkitouhuihin.

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa, mä lähden tästä hiihtämään! ❤

8 kommenttia:

  1. Heippa!
    Tervetuloa kainuuseen. Jos alkaa sama kylpylä kyllästyttää, hurauttakaa Kajaaniin Kaukaveteen polskimaan. Kiva paikka ja voi vauvankin kanssa käydä kun on lämminvesi allas(+37) missä voi lämmitellä välillä ja isosta liukumäestä voi laskea teidän pojat jo yksin jos uskaltavat.(altaassa vain 20cm vettä)
    t.Kajaanilainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei iso kiitos vinkistä! Empä ollut tällaisesta paikasta kuullutkaan! :)

      Poista
  2. Oijoijoi, ihanalta kuullostaa teidän loma!!:)
    Ja hyvän näköiset lasten aurinkolasit, minkä merkin ne on??
    -anjuska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoilla on Babiatorsin ja Justuksella Julbo! Mutta noi isojen on ehdottomasti paremmat! :)

      Poista
  3. Oijoi, ihanat lumimaisemat aurinkolaseineen! Me ollaan lähdössä hiihtolomailemaan ihan samoihin maisemiin parin viikon päästä, eipä ihme että takana näkyvät mökit näytti tutuilta! Kiitos mukavasta blogistasi, täälä yhden 2v pojan äiti seuraa kiinnostuneena poikienne puuhia😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaapa ihanalta! Teillä loma olisi vielä edessä! :) Puitteet ovat kyllä huikeat, ihanaa lomaa teille!

      Poista
  4. Onks teillä lomaosake holiday clubilla vai muuten vain suositte sitä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, tosin käytiin paljon paljon HC:lla ennen osakkettakin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!