perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kotiäidin nopea suklaakakku

Aina ei jaksa leipoa isosti ja jotain hyvää pitäisi saada nopeasti. Silloin mun pelastus on tämä mutakakku mukissa, ihan mahdottoman hyvää ja nopeaa. Tämä ei nyt varsinaisesti tee mulle itselleni kovin hyvää, sillä aloitin viikko sitten herkuttoman pätkän saadaksen sokerihimot hallintaan. Pätkä siksi, etten ole vielä päättänyt kuinka kauan tämä jatkuu. Toistaiseksi ainakin, sillä nyt imetyksen vähentyessä sokerin himokin pitää saada hallintaan, muuten se alkaa näkyä ihan liikaa vyötäröllä.




Mutta te muut jotka ette sokerilakossa ole, ottakaahan testiin! Tää on kuten mainittua, ihan mahdottoman hyvää.


Paras suklaamukikakku

2 isoa kuppia (tai kolme pientä)

1 dl vehnäjauhoja
1dl fariinisokeria
0,75dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna (voi korvata myös 2 rkl perunajauhoa)
1dl maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia

halutessaan sekaan voi laittaa vähän marianne crushia, nutellaa, cashewpähkinää, suklaahippuja..

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja lisää joukkoon muna, maito sekä rasva.
2. Sekoita kunnolla ja kaada taikina kahteen suureen mukiin. 
3. Paista mikrossa täydellä teholla n. 60-90 sekunttia, vähän riippuen mikrosta. Meidän mikrossa paras tulee 80 sekuntilla, silloin taikina jää vähän löysäksi pohjalta. Kokeilemalla löytyy parhain lopputulos, liian kypsä ei kuitenkaan ole hyvä, sillä mikro tekee siitä helposti sitkeän.

Pallo vanilia jätskiä vielä päälle ja herkuttelemaan!


Ihanaa perjantaita!

2 kommenttia:

  1. Herkuttomalle kaudelle herkkuvinkki: soseuta banaani ja sekoita siihen oatleyn kaurasuklaajuomaa. Laita kulhoon ja pakastimeen. Sekoittele pari kertaa välillä. On valmista "jäätelöä" 0,5-1 tunnissa ja on HYVÄÄ, vie makeanhimon!! :D tuossa kaurasuklaajuomassa on mitättömän vähän lisättyä sokeria, on sellaisenaankin tosi hyvän makuinen ja terveellinen vaihtoehto suklaalle. Ko. juoma sopii myös chiansiemenien kanssa, tulee ihana kiisseli". :P

    VastaaPoista
  2. Ja toinen vinkki: syö vähemmän hiilareita(ja enemmän tilalle rasvaa ja protskua) niin ei tarvii taistella herkkujaa vastaan.mitä enemmän yrität korvata niitä runsashiilarisilla "banaani-kaura"-tyyppisillä jutuilla, sitä kauemmin oot koukussa.elimistö ei nimittäin tunnista tuleeko sokeri/hiilarit banskusta,suklaasta vai ruisleivästä.vaikutus on sama:verensokeri pomppii ja himot pysyy takuuvarmasti.toki jo sokerin vähentäminen auttaa varmasti,mutta vieroittuminen kestää vain kauemmin kun kokoaja aivot saa stimulatioita sokerista jostain muualta😊ja siis oikeasti suosittelen kokeileen,toimii! erityisesti jos iltapäivisin on himoja,niin kokeile aamusta ja aamupäivästä syödä rasva/proteiinipitoisempaa ruokaa,hyvin maltillisesti hiilareita.sit halutessasi illemmalla hiilaripitoisempaa ateriaa nassuun(mikäli siinä vaiheessa enää haluttaa;).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!