perjantai 11. toukokuuta 2018

Rantsukelit on melkein täällä !

Mikä ihana lämpöaalto, kesä on todellakin tulossa! Meidän osalta viime kesä meni tosi vähillä rantsupäivillä, syynä ehkä eniten ne kelit jotka ei todellakaan olleet otollisia auringonpalvonnalle. Mutta myöskin se, että vauva oli vasta parikuinen kuumimpina kesäkuukausina, joten häntä ei raaskinut kauhean pitkiksi ajoiksi viedä ulos. No nyt kun mietin, ei niitä hellepäiviäkään tainnut olla lainkaan. Vai tekeekö muisti tepposet? 

Tälle kesälle toivon kaikkea muuta. Isäni uskoo vahvasti johonkin ennustajaukkoon, joka oli kertonut pitäneensä kirjaa sääoloista vuosittain ja joka talvi jolloin kovia pakkasia kesti viikon kauempaa, olisi siitä hetkestä tasan puolen vuoden päästä helle. Nythän kovat pakkaset kestivät kauan helmikuussa, eli heinä- elokuun vaihteessa olisi tämän mukaan tiedossa hellettä. Katsotaan pitääkö ennustus paikkaansa, ja päästäänkö tänä kesänä nauttimaan rannalle useammin kuin viime kesänä.

Takuuvarmaa lämpöä ja aurinkoa on meidän porukalle onneksi tulossa syksyllä, sen voimalla jaksaa kyllä huonommastakin kesästä. Viikonloppuna tsekkailin taas kesävaatelaatikoita läpi ja muutamien ostojen jälkeen lasten kaapit näyttävät aika hyviltä. Myös rantsuvaatteet alkavat olla lapsille hankittuna, ennen lomamatkaa toki pitää tehdä päivityksiä varsinkin noihin rantsukenkiin, mutta senhän ehtii. Isoille uv-vaatteet on viime kesältä vielä sopivia ja Justuksellekin bongailin niitä loppukesän aleista. Uikkarit meidän taapero kyllä tarvitsisi, tai siis nuo tuollaiset rantashortsitn tyyppiset siis.

Isot olisi halunneet jo viime kesänä samalaiset flipflopit kuin isillä, ja lupasin ne heille nyt täksi kesäksi. Vähän mietityttää miten ne pysyvät heidän jalassaan, mutta saavat nyt ainakin kokeilla. Reissuun sitten pitää tosiaan hankkia ne ihan kunnolliset uimatossut, olivat viimeksi niin nappivalinta rantsuun! Aurinkolasit heillä onkin onneksi jo olemassa, Babiatorsit ovat vaan ihan parhaat. Justus sai samanlaiset synttärilahjaksi, eli hänenkin lasinsa ovat kunnossa. 

Uv-vaatteet ja lierihattu POLARN O PYRET Kengät JOLLYROOM Olkihattu H&M Lasit BABIATORS

Oma rantavaategarderobini huutaa poissaoloaan, jotkut biksut ja uikkarit toki löytyy, mutta pienentyneen olemuksen vuoksi veikkaan niiden olevan vähän haastavan kokoiset. Reissuun uudet biksut pitää ihan viimeistään ostaa, mutta veikkaan tarvitsevani niitä jo aiemminkin. Juhannuksen alennusmyynteihin saakka pärjään olemassa olevilla kuitenkin oikein loistavasti. 

Kesäkuumalla olen tykännyt käyttää lapsilla noita uv-vaatteita, jotka meillä onkin nyt Polarn o Pyretin. Aiemmat on olleet Reimaa, mutta tykkään tästä Popin laadusta enemmän. Mä koen, että on helpompi vetäistä paitaa lapselle päälle rantsuun, kuin kokoajan läträtä häneen rasvaa. Rasvaa saisi kokoajan lisäillä vedessä peuhaaville lapsille ja paidan kanssa voi olla vähän huolettomammin. Toki näiden kanssa käytetään myös aurinkorasvaa, mutta lisäkerroksia ei enää vedetä.

Kuten ehkä huomaatte olen ihastunut noihin olkihattuihin ja varmaan tulee hankittua sellaiset meille kaikille taaperoa lukuunottamatta. Hän vihaa hattuja, joten jokin nauhaviritelmä taitaa olla pakollinen. Omat aurinkolasini vaativat päivitystä myöskin, olen vuosi toisensa jälkeen panostanut lastenlaseihin ja hankkinut itse halppiksia. Se muuttuu nyt, kun tilasin nuo perinteiset RayBanit itselleni synttärilahjaksi. 

FlipFlopit, bikinit ja hattu H&M kassi HEMTEX aurinkolasit RAYBAN juomapullot CAMELBAK aurinkorasvat VICHY
Rantsussa pitää muistaa juoda ja meillä onkin taaperoa lukuunottamatta kaikilla nuo omat Camelbakin pullot, jotka on olleet tosi kivat. Ne on kevyet mutta silti isot. Eivät vuoda kassissa ja niistä on helppo juoda. Ihan parhaat siis rantsuun. Rantakassi uupuu meiltä myöskin ja tuo kuvien Hemtexin kassi olisi juuri sellainen mitä haen, mutten ole siihen vaan kertaakaan kaupassa törmännyt. Varmaan pitää tyytyä muuhun.

Aurinkorasvat hankin viime kesäksi ekaa kertaa Vichyltä ja tykkäsin niistä ihan valtavasti! Aikuisten rasva meillä on kolmikymppistä ja se on koostumukseltaan sellainen helposti levittyvä emulsio. Lapsilla olen kokenut nuo suihkutettavat helpoimmiksi, testattiin joskus sellaista sprayta, mutta se ei ollut ehkä meidän juttu. Suihkutus ja levutys toimii mun mielestä paremmin. Lapsille on käytetty oikeastaan aika viisikymppistä rasvaa, isoille ehkä nyt Suomessa riittäisi jo tuo kolmekymppinenkin. Varsinkin Kasperille, jonka iho ei ole yhtä vaalea kuin Rasmuksella. 

Ja rantalelut. Hiekkaleluja meillä on kotioloihin tarpeeksi, mutta reissuun lähtiessa taidan pakata lapsille parit lapiot ja ämpärit mukaan. Tämä saattaa kuulostaa hullulta, mutta kokemus kertoo, että kaikki hiekkalelut rantakohteissa ovat ihan ökyhintaisia ja tosi huonolaatuisia. Pari lapiota ja muottia ei matkalaukuissa paljoa paina, ja kotiinlähtiessä ne voidaan lahjoittaa muille matkailijoille. Uimalelut ovat reissuun ihan must, muistan omasta lapsuudesta kuinka mahtavaa oli saada uusi uimalelu rantsuun. Ja köllöttelen kyllä itsekin tosi mielelläni tuon flamingon päällä! Kaikki nuo uimalelut bongailin Jollyroomin valikoimista, ja saatetaan joku hankkia jo Suomen kesään. Vaikka täällä järvellä nuo ovatkin kyllä vähän hankalia lähtiessään niin herkästi tuulen mukana karkuun.. Tai sitten hankitaan lapsilla vaan täytettävä uima-allas pihalle, silloin leluiksi riittää oikein sujuvasti hiukkislelut.

Uimalelut JOLLYROOM hiekkalelut JOLLYROOM ja BRLELU
T

Isot käyvät tällä hetkellä jatkouimakoulua ja pieni mahdollisuus o nsille, että he oppisuivat uimaan tänä kesänä. Luulen kuitenkin, että vaikka uintitaito löytyisi, pakataan heille reissuun nuo käsikelluukkeet varuiksi. Itse voi olla vähän turvallisemmin mielin, kun tietää että kelluke pitää ainakin lasta pinnalla, vaikka hän katoaisikin hetkeksi silmistä.  Justus nyt on vielä niin pieni, että tuollainen jalka-aukollinen rengas on hänelle varmaan toimivin.

Alkaako kesäfiilis jo hiipiä mieleen? Millaisessa vaiheessa teillä on rantsutavarahankinnat? Odotatteko siihen, että helteet tulevat vai tuleeko hankinnoissa ennakoitua. Vietättekö loman Suomessa onko suunta ulkomaille? 

16 kommenttia:

  1. Psst, onko otsikossa kirjoitusvirhe? ;)

    VastaaPoista
  2. Lomaa vietetään suomessa ja aikalailla muuten rantsuvarustus kunnossa, mutta meijän kohta 9kk poika tarttis jonkun uimavarustuksen. Oisko suositella mikä olis ton ikäiselle paras?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä oikein yhtään tiedä, meillä käytettiin sellasia haalari uikkareita, niiden kanss alapsesta sai hyvin otteen. Ja en tiedä viihtyisikö tuon ikäinen jossain renkaassa? Meillä lapset aloitti uimisen vasta reilu 1v, niin ei kokemusta noi npienestä olekaan! :)

      Poista
  3. Espanjaan ollaan lähdössä 3 viikoksi 2 aikuista ja 4 lastamme. Hiekkalelut, uimalelut, pyyhkeet, uima-asut lähtee kaikki mukaamme jo täältä. Iso työ pitää tehdä pakkauksen yhteydessä.. meillä vain 2 matkalaukkua. :D Hiekkalelut toki jätetään sitten sinne. Näin saadaan mahdollisille ostoksille tilaa tehtyä laukkuun.

    Ei vaan pysty enempään kuin 2 laukkuun, kun on vauva, rattaat, taapero ja 2 koululaista. Ei ole laukkujen vetäjiä, omatoimimatkalla ollaan niin ei ole kuljetuksetkaan ovella vastassa kentällä välttämättä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! OIkein ihanaa matkaa teille, ja hurjasti tsemppiä pakkaamiseen! Meillä on lätkäkassit olleet aika toimivat reissussa, ne kun on itsessään aika kevyitä, niin ei kilot mene sitten pelkkään laukkuun :)

      Poista
  4. Kreikkaan 3 viikoksi , 2 aikuista ja lapset 3 ja 6v. Vaihtovaatteita minimaalisesti mukaan, ei rantaleluja koska niitä saa sieltäkin jos tarvitsee ja ei isoja pyyhkeitä , ostetaan kaupasta muutamalla eurolla pari kappaletta per nuppi ja jätetään sitten sinne. Siellä on keräyksiä johon voi laittaa käytetyt pyyhkeet, menevät makuualustoiksi koiratarhoille/katukoirille, yksi iso matkalaukku riittää mainiosti. Aurinkovoiteet ennakkotilauksena lentokoneeseen tai tax freestä mennessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, kuulostaa tosi ihanalta teidän reissu! Oikein hyvää matkaa!

      Poista
  5. 2 viikko Kroatiassa, 2 aikuista lapset 6v ja 9v. Aikuisilla vaan reput mukana jotka menee käsimatkatavaroissa. Aurinkovoiteet taxfreestä ja paikan päältä. Luvassa rannalla löhöilyä, maastopyöräilyä, patikkaretkiä yms.Aikaa perheen kanssa. Turhaan pakkaa jumalattomasti vaatetta ja tavaraa mukaan , ei kuiteskaan tarvii sitten perillä...kokemusta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kroatia olisikin tosi ihana! Niinhän se vähän menee, että loma tule ehelposti vietettyä vaan uikkareissa! :)

      Poista
  6. Käytätkö jo pienimmällä aurinkorasvaa vai Suojaatko vaatteilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä että, tästä onkin postaus tuolla myöhemmin! :)

      Poista
  7. Kysyisin sun kokemusta että onko teillä ollut uv-vaatteista alaosia käytössä?shortsit vai pitkät trikoot? Tilasin taaperolle pitkähihaisen uv-paidan mutta alaosaa jäin vielä miettimään!
    Lomalla tehdään kotimaan muutaman yön reissu mutta finanssipuoli ei salli nyt etelän reissuja..hyvää kesän alkua teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut käytössä pitkiä paitoja ja 2/3 osa hihoilla olevia ja niiden kanssa shortseja. PItkiä housuja en oo kokenut suomess atarpelliseksi, kun shortsitkin helposti ylettää jo polveen. Ulkomaille mietin kyllä pitkiä housuja varsinkin taaperolle..

      Ihana akesää myös teille, kotimaassa on myös niin paljon ihania kohteita, että tule evarmasti ihana loma!

      Poista
  8. Ihan vaan tämmöstä kyselen, että onko pojilla nuo uv-vaatteet miten usein päällä täällä Suomessakin...ku ainakin useissa kuvissa on ? Eivätkö saa olla ihan tavan kesävaatteissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ollaan pitkiäaikoja pihalla tai rannalla niin heillä on yleensä nuo vaatteet. Toki ovat myös muiss akesävaatteissa, mutta rannalle ja oman pihan vesileikkeihin nuo on mun mielestä paras varustus!

      Poista

Kiitos kommentistasi!