perjantai 4. joulukuuta 2015

Lahjavinkit pukinkonttiin !

Kävikö joku muukin veronpalautusten kunniaksi shoppailemassa joululahjoja? Mulle sattui sopivasti vapaapäivä tälle päivälle, joten meidän joululahjahankintojen puolesta to do! -lista alkaa näyttää aika hyvältä! 

Osa lahjoista tuottaa toki päänvaivaa tänäkin vuonna. Mun mielestä lahjojen hankinta ja antaminen on ihanaa. Enkä pistä vastaan sen saamisenkaan kanssa. Hyödyllinen, tarpeellinen ja tykätty lahja on parasta. Se kun onnistuu hankkimaan toiselle juuri sen oikean lahjan, on kyllä ihan huippua!

Moni vähän vierastaa joulun materialismia ja onhan se totta, ettei ne lahjat joulua tee. Mulle joulu on kuitenkin myös itsensä ja läheisten hemmottelua. Toisen ilahduttamista ja toiveen toteuttamista. Lahjat kuuluu jouluun, toki kuitenkin rajansa niissäkin.

Meillä ei varsinaisesti päätetä summaa jolla lahjoja ostetaan. Lapsille hankitaan tarpeeseen, sekä tälle joululle kumpikin tulee saamaan jonkin lelun. Toisillemme mieheni kanssa hankitaan jotain, mitä itse ei tule ostettua. Joskus se on yhteistä laatuaikaa, toisinaan uusi koru tai vaate. Riippuen vähän niistä toisen tarpeista.

Lapset ei meillä vielä kauheasti osaa lahjoja toivoa, toki lelukirjoista niitä suosikkeja löytyy kasapäin! Keräilin kuitenkin muutamia ykkösjuttuja, jotka mahdollisesti päätyvät lasten paketteihin.


 1. Tämä Legon Aqua-sävyinen säilytyslaatikko* on ollut jo usealla lasten toivelistalla. Nyt mulla on kutina, että sellainen löytyy paketista.
2. Vuosi sittenhän ostettiin lapsille lahjaksi Ikean leikkikeittiö, joka on koko kuluneen vuoden ollut yksi suosituimmista leluista. Täydennystä leikkiruoka- ja ruoanvalmistusvalikoimaan haetaan ja toiveissa on sekä Ikean pehmeitä ruokia, että näitä ihania pilkottavia puisia.
3. Ensi vuoden aikana, kunhan päästään muuttamaan uuteen kotiin, jossa lasten sängyt mahtuvat olemaan vähän pidempiä, olisi tarkoitus siirtyä vauvapeitoista isojen peittoihin. Uusiin peittoihin toivotaankin pussilakanoita. Mintun ja harmaan sävyt toimii aina, ja varsinkin Finlaysonin Muumit ovat ykköstoiveita! Myös nämä Marimekon lakanat* ovat aika ihanat!
4. Meillä ollaan aika vahvasti automiehiä, joten tällainen tukkirekka olisi varmasti kova sana!
5. Puulelut ne vaan toimii aina. Brion helikopteri* olisi varmasti paitsi mieleinen lelu, myös kaunis lisä hyllynreunalla.
6. Stiga*. Varmaan löytyy jokaisen pienen tytön ja pojan toivelistalta? Saataisiinko vielä lunta? :D
7. Brion puurautatiet* muistan myös omasta lapsuudesta, ja edelleen ne tuntuvat kiinnostavan pieniä! Rataan ei varmaan koskaan voi olla liikaa peruspaloja ja lisäosia. Junaleikkien pariss avierähtää helposti monta hetkeä.
8. Kirja on aina superhyvä lahja. Nyt fanitetaan erityisesti kurkistuskirjoja, sekä kaikkia kirjoja joissa on autoja. :D
9. Tämä yölamppu on vaan niin ihana. Ja kallis. Ei varmaan koskaan saada tai osteta tuota lastenhuoneeseen, mutta ainahan saa haaveilla? :D
10. Ja paloauto. Meillä fanitetaan lujaa tunteella hälytysajoneuvoja, joten varmaan ainakin yhden ko. auton pitää paketista paljastua?

Myös omalta toivelistaltani löytyy muutamia ihania juttuja.
1. Ihanat Iittala Nappulat*. Nämäkin on tainneet olla jo mun kolmen viimeisen joulun toivelistalla! :D Ei vaan voi muuta kuin tykätä! 
2. Joulunjälkeismotivaatio vaatii uusia salikenkiä ja kaipailempa yhtiä Free-kaunokaisia ihan muuten vaan. Voipi vaan olla, että näiden hankinta jää suosiolla joulun aleihin!
3. Tätä kelloa oon ihaillut useaan otteeseen Sokoksella. Kyllä se vaan sopisi niin nätisti mun ranteeseen!
4. Ja kaipailempa myös uusia korvakoruja. Nytkun sellaiset uskaltaa jo laittaa korviinkin, kun lapset ei niitä ole kokoajan riuhtomassa pois! :D
5. Muumimamman piirakkavuoka ei varmaan selittelyjä kaipaa. Pakkohan se on saada! Ja pieni kutina mulla onkin, että tämä odottelee mua kuusen alla!
6. Kirjahyllyyn kaipaan tuota Vapun keittokirjaa, se on paitsi ihanannäköinen ulkoasultaan, sisältää myös valtavasti herkullisia perusreseptejä!
7. Ja tää Potter. Jokaisen true-potterfanin must have! <3
8. Tämä rakkaus-voide vetelee taas viimeisiä, joten täydennystä pitäisi saada. Tosin tästä on usein kevättalvella alet sokoksella. Saatanpa napata tämän silloinkin kotiin!
9. Nämä ne vasta ihanat ovatkin. Uudet Kastehelmi purkit*. Nään jo, kuinka nämä tulevat koristamaan meidän uutta keittiötä!
10. Eikä se uusi elämä joulun jälkeen ole millään mahdollista ilman uusia treenihousuja.

Enkä voinut vastustaa kiusausta kasata miehellekin omaa toivelistaa. Löytyyköhän hänen paketistaan jokin näistä jutuista?



1. Litmanen kirja. Ehtisiköhän meidän isi joskus lukeakin? Tai ainakin muuta kuin työjuttuja.:D
2. Pleikkaripelin ostamalla saattaa kyllä kaivaa vähän omaa kuoppaansa.. Mutta jos pelisäännöistä sovitaan yhdessä, niin eikös Änärikin ole ihan hyvä lahja? Varmasti ainakin toivottu!
3. 5. 7. Kovin usein meidän isin paketit ovat pehmeitä, ja nämä valikoin suosikeiksi Peak verkkokaupasta. Sopisi meidän isille kuin nenä päähän!
4. Ja bluetooth-kuulokkeitakin se taitaa kaipailla..
6. Ihonhoitoonkin saattaisi tarvita jotain täydennystä. Noita Biothermin voiteita testailin tänään, ja olipahan aika miellyttävät koostumukset!

Löytyykö teiltä samanlaisia toiveita tai ideoita? Mitä itse olette hankkimassa lapsille, miehelle ja kummilapsille? 

* sis. affiliatelinkin

6 kommenttia:

  1. 4v kummipojalle ostin juurikin uuden junan Brion rautatiehen, oon ostanut joka vuosi sen sen vuoden tavallaan limited edition -veturin, ja niin tänäkin vuonna. 5v siskolle puolestaan neuloin sukat (olimpa tylsä) ja lisäksi hän saa ainaskin yhden lautapelin kun tykkää niin kovasti pelata ja valitsee usein iltasadun tilalle jonkun pelin. :D Jo aikuiselle veljelle ostin kirjan sarjasta jota hän kerää ja äidille olen neulonut sukkia ja ostanut pari muuta tarpeellista juttua. Vielä pitäisi isälle jotain keksiä, se vaan on niin vaikeeta, sillä on jo kaikkea! Ja oli myös vaikea keksiä mitä sitä itse toivoisi kun vanhemmat kyseli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ompas varmasti tykätty lahja!
      Itsetehdyt villasukat on myös ihanat! Osaisimpa itsekin neuloa!

      Isät on vaikeita! Niillä aina on kaikkea!

      Poista
  2. Itse tykkään ostaa lahjoja muille, mutta en niin välitä saamisesta, koska pääsen tässä miehen mielipiteeseen lahjojen ostamisesta, että itsekin pystyy ostamaan niitä juttuja mitä muilta toivoo tai saa.

    Samoin myös lasten lahjojen kohdalla hänen mielipide on, että miksi ostaa lapselle lahjoja jouluna, kun niitä tarpeellisia ja kivoja juttuja voi ostaa muulloinkin.

    Onhan se totta, että joulu on liian kaupallinen juhla, kaikki ostaa vaan materiaalilahjoja lapselle juuri jouluna. Me itse toivoimme lapselle elämyslahjoja eli ajanvietettä kummien, mummujen jne kanssa. Jos kummit vaikka veisivät lapsen ensi kesänä Muumimaailmaan tai HopLopiin leikkimään. Lahja voi olla myös reissu pulkkamäkeen, jos sitä lunta ikinä saadaankaan tai vastaavaa. Eli joka vuosi ei tarvitse ostaa leluja ja muuta tavaraa, kun pystytään itse niitä hankkimaan tarpeen tullessa ja tarve ei kyllä iske juuri jouluna.

    Vaikka olenkin meillä tytölle paketoinut lahjoja ja ostan kyllä sisarustemme lapsille jotain pientä ja järkevää sekä kummilapsillemme. Muille annamme itse tehtyjä lahjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä ihan totta! Helposti sitä tosiaan itse hankkii itselleen aina kaiken tarpeellisen! Mä monesti toivonkin sitten niitä juttuja, joita ei syystä tai toisesta ole raaskinut aiemmin!

      Mä oon kyllä tavallaan samaa mieltä, etten tajua sitä lahjavuoren hankkimista. Kivempi sitten touhuta yhdessä pitkin vuotta eri elämysjuttuja, kuin stasata tonneja yhteen kuukauteen! :)

      Itsetehdyt lahjat ovatkin ihania!

      Poista
  3. Pojan paketeissa majailee, Brion hella, Brion junarata/junia, Duploja 3 erikoispakettia ja XL-luovalaatikko, Hot Wheels autoja, Fisher Prise 9-packin maatilaeläinboxi, raksa-setti, palapeli, leikkiruokapaketti, iso rekka-auto, ja joitai paketteja ei enää muisteta, koska meil on lahjat paketoitu sitä mukaa,kun on ostettu ja meil on yksi kaappi lattiast kattoon täys paketteja, että muutama paketti on arvoitus meille vanhemmillekin :'D

    Miehelle sitten ostin Ps4 kahella ohjaimella, koska mieki haluun pelata! Mitä kivinta puuhaa jouluiltoina, kun poitsu nukkuu niin paukuttaa miehen kans pleikkaa ja syyä herkkuja. :D Ja miulle riittää ihan jouluruoka ja kuusi ja ensi viikon gran canarian loma! :D

    Noita leikattavia ruokia oon himoinnu vielä poitsulle, mut ehkä ensi jouluna! ;) Nuokin Stigat on nykyään niin erilaisia kuin ennen. Eile just sanoin, että joku vuos eteenpäin niin ei pojalle kelpaa äitin entinen Stiga, kun ei pääse takaperin laskee, kun ei oo käyristetty suksen takaosa nois vanhois ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohooo, teillä ainakin riittää sitte paketteja! :D Meillä on nyt lapsille hankittuina kolme pakettia kummallekin, ja se riittää tälle vuodelle! :D

      Mun mies varmaan myös tykkäisi tosta ps:stä, vaikkei se kyllä koskaan ehdikään pelata! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!