maanantai 3. lokakuuta 2016

Arjen helpoin ruoka

Onko täällä muitakin äitejä, jotka oikoo ruuanlaitossa aina kun pystyy? Mun motto ruuanlaitossa on hyvää, terveellistä, helppoa ja nopeaa. Kaikki toki suhteellista, sillä tietysti mulle riittävän terveellinen ei ehkä toiselle ole sitä. 

Tämä arkiruoka valmistui meillä tänään, vietellään lasten kanssa vapaapäivää ja harvoin haluan niistä pienistä hetkistä heidän kanssaan luopua ja käyttää sitä kokkailuun. Arkilounaat ovatkin meillä sitten hyvinkin pikaisia, monesti lämmitetään vain edellisen päivän tähteitä.


Tänään tähteitä ei ollut, joten jotain oli kokattava. Useimmiten lähdetään ulkoilemaan jo yhdeksän jälkeen ja lounaalle kotiin tullaan yhdeksitoista. Lounaan on siis oltava sellaista, joka ehtii valmistua muutamissa minuuteissa, ennen kun lapset ehtivät huomata että ompas muuten nälkä!

Pojat jäivät vielä hetkeksi ulkoilun päätteksi pihaan leikkimään, kun itse tulin laittamaan lieden päälle ja pakasteperunavihannekset kiehumaan. Olen joskus blogiinkin saanut näiden käytöstä palautetta, että ovat uusavuttomuuden huippu. Ja ehkä ovatkin, mutta kyllä nää vaan on jokaäidin pikaruokien pelastus! Keitto valmistuu kymmenessä minuutissa ja lopuksi sekaan heitellään vaan siskonmakkarat. Peruna toki ei ole yhtä hyvää kuin tuoreena pilkottu ja kiehumaan laitettu, mutta kyllä tää pakasteversiokin hyvää on. Ja se tärkein, nopeaa ja helppoa. 


Ennen käytin keittoihin aina lihaliemikuutioita, mutta lasten myötä keitotkin tulee maustettua vähän toisin. Olen huomannut, että parempaa tulee lisäämällä vähän tuoreita yrttejä, ehkä tomaattipyreetä ja muutamia maustepippureita. Omalle lautaselle voi sitten maunmukaan lisätä suolaa, mutta lapsille riittää tuo makkarassa oleva suolakin. Tosin ainakin omaan suuhun keitto oli ilman suolaakin oikein maistuva! Homemade-lihaliemen teosta oon haaveillut usein, muttei koskaan vielä aika ole sellaiseen riittänyt. Kaupan lihaliemet jää hyllyyn, koska miellän ne niin vahvasti einekseksi kaikkien niiden arominvahventeiden vuoksi. Vinkatkaa ihmeessä, jos joku on bongannut jostain vähän luonnollisempia versioita valmiskuutioista!

Tänään tämä keitto upposi lapsiin hetkessä, välissä santsattiin ja sitten taas jatkettiin. Nakit tietty on kummankin suosikkeja, mutta kiitettävällä tahdilla myös lantut ja porkkanat hupeni lautaselta.

Hintaa tälle ruualle tuli 4,70e ja syödään tästä lasten kanssa kahdella lounaalla. Eli 0,80e /annos.

Kiinnostaako arjen helpot kotiruuat jatkossakin? Suunnittelin nimittäin, että herättelisin tätä blogin ruokaosiotakin pikkuhiljaa henkiin!

12 kommenttia:

  1. Pakastekasvikset on oikeesti tosi kätevä apu arkikokkailuissa. Ja kun katsoo, että ostaa vain suomalaisia kasviksia niin eipä ne niin huono valinta oo. Me käytetään silloin tällöin nuita keittojuttuja ja sit suikalejuureksia sosekeittoon, helppoo ko mikä ;)

    VastaaPoista
  2. Ootko testannu näitä: https://www.knorr.fi/liemet/fond-du-chef-fondit

    VastaaPoista
  3. Ihana keittiö!😊

    VastaaPoista
  4. Edulliset ruokaohjeet ovat aina tervetulleita:) Olen ihan unohtanut siskonmakkarat, paljon parempia kuin nakit!
    Muistaakseni kirjoitit joskus opiskeluista, saitko ne jo valmiiksi? Miten opiskelu lasten kanssa sujui?

    VastaaPoista
  5. Nopeaa ja helppoa, mutta mulle ei kyllä siskonmakkara uppoa sitten millään, yök, jotain traumoja ala-asteen siskonmakkarasopasta ehkä :D Toki sen tilalle on helppo vaihtaa mitä tahansa muuta :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä! En oo ikinä kokeillut noita vihanneksia, enkä siskonmakkaraa! Täytyy testata ensitilassa! :)
    Ostan aina prismasta luomu liemikuutioita! Kana, kasvis ja lihaliemikuutiot on kyllä käytössä aina kun keittoa teen. Tosi hyviä, ja mukava käyttää kun on 100% luomua. :)

    VastaaPoista
  7. Nämä arjen ruokavinkit on tosi kivoja. lisää vaan näitä!😉

    VastaaPoista
  8. Luomu-kuutioita suosittelen! Niis ei näytä olevan mitään "epämääräästä";)

    VastaaPoista
  9. Tässä niille luettavaa, jotka vielä tänä päivänä jaksavat piipittää uusavuttomuudesta. Välillä on jopa järkevämpää valita pakaste, sillä tuoreet jää helposti jääkaappiin nahistumaan ja päätyvät lopulta roskikseen. http://www.findus.fi/findus/laatu/vihannesohjelma/vihannestutkimus

    VastaaPoista
  10. Kyllä kiinnostaa helpot, halvat ja hyvät oikomisruuat! Mä tein eilen makaronimössöä (jauhelihaa ja makaronia vaaan sekasin) ja nopeen salaatin kylkeen. Lapset söi onnellisina kehuen että on niinniinniin hyvää ja että miksei meillä oo usein sitä =D Omaan suuhun vaan vähän turhan tylsän makusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään tota ruokaa Aina silloin tällöin,mutta vinkkinä;mausta tacomausteseoksella,sitten mukaan ananaspaloja purkillinen ja pakastemaissia 😁😁

      Poista
  11. Joo se, että oikaisee aikaa säästääkseen tuollaisella pakasteella ei yks yhteen tarkoita, etteikö osaisi perunoita kuoria ja pilkkoa ;) Ihan huippua, että tuollaisia tuotteita on, niin se pikaruoka ei aina tarvitse olla epäterveellistä pikaruokaa. Joskus se 10 minuuttikain tosin on liian pitkä aika :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!